Newsflash
Știri

Medicii de la Spitalul Elias au organizat un atelier practic despre urgențe obstetricale

de Florentina Ionescu - mar. 10 2023
Medicii de la Spitalul Elias au organizat un atelier practic despre urgențe obstetricale

În data de 28 februarie 2023 echipa de medici rezidenți din cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias a desfășurat atelierul practic intitulat „Urgențe obstetricale”.

Workshopul s-a desfășurat la Centrul de Simulare Medicală din cadrul Centrului de Inovație și e-Health al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, se arată pe o rețea socială (pagina oficială a Centrului de Inovație și e-Health). De atelier au beneficiat 12 medici rezidenți, în diferiți ani de pregătire.  

Citiți și: O doctoriță a renovat și a modernizat unul dintre saloanele de la SCJU Arad 

simulare urgente obstetricale

„Pentru activitatea teoretică și practică le mulțumim colegelor medici specialiști doctoranzi Dr. Oana Vișan și Dr Andreea Borisvlaschi. Întregul exercițiu de pregătire a medicilor rezidenți are ca scop îmbunătățirea actului medical și desfășurarea în condiții maxime de siguranță a nașterilor normale și cu diverse particularități patologice”, a transmis Dr. Cristian Toma, coordonator simulare medicală în cadrul CIEH al UMFCD.

Simulatorul de naștere avansat VICTORIA, împreună cu fătul acesteia, au permis colegilor din echipa de organizare (studenți, medici și tehnicieni) să ofere condiții similare mediului real spitalicesc pentru a reproduce actul nașterii cu o fidelitate înaltă, potrivit sursei citate. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe