Newsflash
Știri

Medic ginecolog de la Polizu, acuzat de tentativă de omor calificat

de L. Budin - oct. 7 2022
Medic ginecolog de la Polizu, acuzat de tentativă de omor calificat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru tentativă de omor calificat pe numele unui medic ginecolog de la Maternitatea Polizu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în urma unei plângeri penale formulate în 2022, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, informează Agerpres.

sugar-prematur

În ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale, procurorii au reţinut existenţa unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situaţie de fapt: la data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, susţin anchetatorii.

În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală ce urmează a fi efectuată de către specialiști din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, cercetările fiind continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.

Potrivit unor articole din presă, medicul a fost reclamat de o familie din Piteşti pentru că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară, relatează Agerpres. Tatăl a povestit că soţia sa a avut complicaţii la naştere şi a fost direcţionată la Maternitatea Polizu. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medicul respectiv. 

Medicul le-ar fi spus părinților că fetiţa lor nu a supravieţuit şi ar fi depus corpul copilului într-un recipient, pe care l-a introdus într-un sac. Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze.

Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat și a declanșat o cercetare disciplinară, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cazul de la Maternitatea Polizu, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CMMB.

Colegiul Medicilor din Municipiul București afirmă CATEGORIC că o astfel de situație, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este INADMISIBILĂ. Trebuie, însă, înainte de orice afirmație, așteptat REZULTATUL OFICIAL al anchetei autorităților competente”, se arată în postare.

Se mai precizează că până în prezent, la CMMB, nu a fost înregistrată nicio sesizare în acest caz.

Medic pediatru de la Arad: atitudinea la domiciliu în cazul copiilor cu bronșiolită

Asociaţia Moaşelor Independente cere redeschiderea programelor de educaţie şi formare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe