Newsflash
Internaționale

Marea Britanie decretează urgență națională din cauza temperaturilor record

de L. Budin - iul. 18 2022
Marea Britanie decretează urgență națională din cauza temperaturilor record

Un val de căldură record ar putea cauza „pericol pentru viață” în Marea Britanie, au avertizat specialiștii, zilele acestea fiind așteptate depășiri ale pragului de 40°C.

Valul de căldură care s-a abătut, de câteva zile, asupra Europei Occidentale, provocând numeroase incendii de pădure, riscă să doboare recordurile de temperatură atât în Anglia, cât și în anumite regiuni din Franța, arată publicația Français à Londres.

caldura-mare

În Marea Britanie, agenția meteorologică națională Met Office a emis prima alertă „roșie” pentru temperaturi extreme, ceea ce înseamnă „pericol pentru viață”. Mercurul din termometre ar putea depăși 40°C în sudul Angliei, în cursul zilei de luni sau marți, a anunțat Met Office.

În consecință, autoritățile i-au avertizat pe cetățeni – într-o țară în care sistemele de climatizare sunt rare – să evite să iasă din casă la orele amiezii și să nu folosească transportul în comun. Sunt școli care au declarat că vor organiza cursuri de la distanță, informează Les Actualités.

Datele Met Office au arătat că orașe precum Londra și Manchester ar putea atinge temperaturi prevăzute în proiecțiile climatice pe termen lung, pentru anul 2040.

Se așteptă ca și în mai multe părți ale Franței și Spaniei să se înregistreze caniculă, în aceste zile.

În Spania, temperaturile ridicate au făcut deja victime. Duminică, în Torrejon de Ardoz, aproape de Madrid, un bărbat de 50 de ani a murit din cauza caniculei, având o temperatură corporală de 40°C. O altă persoană, de 60 de ani, decedase în ajun, în capitală, din aceleași motive.

Keto vs. dieta mediteraneeană în diabet și prediabet

Terapia cu animale de companie în scleroza multiplă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe