Newsflash
Știri

Majestatea Sa Margareta, în vizită la Crucea Roșie din Italia

de Dorina Novac - nov. 9 2022
Majestatea Sa Margareta, în vizită la Crucea Roșie din Italia

Președintele Crucii Roșii Române, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, s-a întâlnit marți, 8 noiembrie, cu vicepreședintele Crucii Roșii Italiene, Rosario Valastro.

Întâlnirea a avut loc la Roma, la Sediul Central al Crucii Roșii Italiene.

Crucea Rosie Romana

„După primirea oficială a delegației țării noastre formată din Gabriela Dancău - Ambasadorul României în Republica Italiană, Andrew Popper - Președintele Consiliului Regal, Iulian Bobîrnea - vicepreședinte al Crucii Roșii Române și Traian Sârcă – Cancelarul Casei Regale, au urmat discuții cu reprezentanții Crucii Roșii Italiene cu privire la colaborarea între cele două Societăți Naționale în perioada următoare”, au menționat reprezentanții Crucii Roșii Române.

Citește și: Istoria Crucii Roșii Române în 10 imagini

Majestatea Sa Margareta a mulțumit Crucii Roșii Italiene pentru sprijinul acordat României în gestionarea crizei umanitare, în mod special pentru construirea și coordonarea hubului umanitar de la Suceava și ajutorul logistic pentru transporturile umanitare realizate în Ucraina.

În cadrul discuțiilor, un punct important a fost cel referitor la o mai mare implicare a voluntarilor în cadrul activităților Crucii Roșii și identificarea unor oportunități de schimb de experiență și de bune practici între voluntari din ambele țări.

„Majestatea Sa a subliniat faptul că avem nevoie de voluntari bine pregătiți în domeniul umanitar, iar sprijinul populației adulte în activitățile de voluntariat ale Crucii Roșii Române este absolut necesar, mai ales pe timp de criză”, se arată într-un comunicat.

Din partea Crucii Roșii Italiene au mai fost prezenți și Secretarul General al Societății Naționale – Cecilia Crescioli și delegatul pentru cooperare internațională al Biroului pentru Europa, Asia Centrală și Asia Pacifică al Crucii Roșii Italiene, Fabrizio Damiani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe