Aparatura de ultimă generație cuprinde, printre altele, electrocardiografe de repaus adaptate pentru sportivul de performanță, aparate pentru monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale, dar și aparate Holter EKG.
De asemenea, vor fi incluse spirometre, sisteme pentru EKG de efort aerob și anaerob, arteriograph, defibrilator.
Aparatură performantă va fi achiziționată de Clubul Rotary, și va fi va dăruită apoi ambulatoriului. Investiția se adaugă finanțării făcută în anul 2023, prin PNRR, prin care a fost dotat cabinetul de medicină internă – cardiologie.
Potrivit unui comunicat remis redacției, ambulatoriul sportivi dispune de o echipă multidisciplinară formată din 15 medici în 7 specialități, personal medical auxiliar și fiziokinetoterapeuți, fiind singurul de acest fel în vestul țării.
„Sportul de performanță are în echipa de specialiști ai ambulatoriului suport pentru monitorizarea patologiei specifice efortului fizic, consiliere medicală, soluții de tratament și reabilitare după efortul fizic prelungit. De asemenea, se oferă un plan terapeutic stabilit de medicul de medicină sportivă, asistență medicală în bazele sportive, diagnostic și tratament în afecțiunile sistemului musculo-scheletal, plan pentru teste de laborator și proceduri de diagnosticare imagistică. Sportul de performanță nu poate funcționa optim fără medicina sportivă și fără aparatura necesară”, a declarat conf. univ. dr. Andreea Rață, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe