Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Varianta Delta a coronavirusului, mai transmisibilă decât cea britanică

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 10 iunie 2021, ora 13:05

Varianta coronavirusului identificată pentru prima dată în India (varianta Delta), este cu 60% mai transmisibilă decât cea detectată în Marea Britanie (Alfa), a declarat miercuri un cunoscut epidemiolog britanic.

Neil Ferguson​, profesor de epidemiologie la Imperial College din Londra a precizat că „60% este probabil cea mai bună estimare” în privinţa creşterii transmisibilităţii variantei indiene, comparativ cu cea britanică, scrie Reuters.

varianta indiana

Acesta a mai subliniat că un al treilea val de COVID-19 ar putea rivaliza cu valul doi prin care Marea Britanie a trecut în timpul iernii, și care a fost provocat de varianta Alfa, identificată pentru prima dată în Kent, sud-estul Angliei.

„Este foarte posibil să vedem un al treilea val cel puțin comparabil în ceea ce privește spitalizările. (...) Cred că decesele ar putea fi mai reduse, vaccinurile au un efect protector ridicat... totuși, ar putea fi destul de îngrijorător. Există multă incertitudine”, a spus epidemiologul.

Public Health England a constatat faptul că varianta Delta reduce eficacitatea vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca în cazul celor care au primit doar o singură doză, însă protecția este mai ridicată după administrarea ambelor doze.

Etichete: varianta indiana varianta britanica Pfizer si BioNTech

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.