Newsflash
Internaționale

Varianta Delta a coronavirusului, mai transmisibilă decât cea britanică

de Dorina Novac - iun. 10 2021
Varianta Delta a coronavirusului, mai transmisibilă decât cea britanică

Varianta coronavirusului identificată pentru prima dată în India (varianta Delta), este cu 60% mai transmisibilă decât cea detectată în Marea Britanie (Alfa), a declarat miercuri un cunoscut epidemiolog britanic.

Neil Ferguson​, profesor de epidemiologie la Imperial College din Londra a precizat că „60% este probabil cea mai bună estimare” în privinţa creşterii transmisibilităţii variantei indiene, comparativ cu cea britanică, scrie Reuters.

varianta indiana

Acesta a mai subliniat că un al treilea val de COVID-19 ar putea rivaliza cu valul doi prin care Marea Britanie a trecut în timpul iernii, și care a fost provocat de varianta Alfa, identificată pentru prima dată în Kent, sud-estul Angliei.

„Este foarte posibil să vedem un al treilea val cel puțin comparabil în ceea ce privește spitalizările. (...) Cred că decesele ar putea fi mai reduse, vaccinurile au un efect protector ridicat... totuși, ar putea fi destul de îngrijorător. Există multă incertitudine”, a spus epidemiologul.

Public Health England a constatat faptul că varianta Delta reduce eficacitatea vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca în cazul celor care au primit doar o singură doză, însă protecția este mai ridicată după administrarea ambelor doze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe