Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un tigru de la zoo din Bronx, pozitiv la coronavirus

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu luni, 6 aprilie 2020, ora 06:48

Tigroaica Nadia, de la grădina zoologică din Bronx, New York, este prima din specia ei testată pozitiv la coronavirus, anunță CNN.

După ce Nadia, un superb exemplar de tigru malaiezian de la grădina zoologică new-yorkeză, dat semne de boală respiratorie, ea a fost testată pentru coronavirus, după cum anunță USDA, Departamentul American de Stat pentru Agricultură. Nu este singurul animal bolnav, ci întregul grup de 5 feline mari, tigri și lei,  este afectat. Se pare că animalele au intrat în contact cu un angajat asimptomatic al grădinii zoologice, aceasta fiind închisă publicului încă din 16 martie a.c., menționează CNN.

Bronx_Zoo_001
Grădina zoologică este închisă, dar tigrii s-au contaminat de la un îngrijitor asimptomatic.

Oficialii grădinii zoologie menționează că felinele nu au poftă de mâncare, dar sunt vioaie și interacționează cu personalul, starea lor generală fiind bună. Încă nu se știe cum evoluează COVID-19 în cazul felinelor, speciile putând reacționa extrem de diferit la aceeași infecție, așa că animalele urmează să fie monitorizate îndeaproape.

Testul Nadiei a fost lucrat într-un laborator al unei facultăți de medicină veterinară și este diferit de cel făcut la oameni, a anunțat dr. Paul Calle, veterinarul șef al grădinii, într-o postare de Facebook.

foto: Wikimedia Commons

Etichete: covid animale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.