Newsflash
Internaționale

Un tigru de la zoo din Bronx, pozitiv la coronavirus

de Dr. Laura Davidescu - apr. 6 2020
Un tigru de la zoo din Bronx, pozitiv la coronavirus

Tigroaica Nadia, de la grădina zoologică din Bronx, New York, este prima din specia ei testată pozitiv la coronavirus, anunță CNN.

După ce Nadia, un superb exemplar de tigru malaiezian de la grădina zoologică new-yorkeză, dat semne de boală respiratorie, ea a fost testată pentru coronavirus, după cum anunță USDA, Departamentul American de Stat pentru Agricultură. Nu este singurul animal bolnav, ci întregul grup de 5 feline mari, tigri și lei,  este afectat. Se pare că animalele au intrat în contact cu un angajat asimptomatic al grădinii zoologice, aceasta fiind închisă publicului încă din 16 martie a.c., menționează CNN.

Bronx_Zoo_001
Grădina zoologică este închisă, dar tigrii s-au contaminat de la un îngrijitor asimptomatic.

Oficialii grădinii zoologie menționează că felinele nu au poftă de mâncare, dar sunt vioaie și interacționează cu personalul, starea lor generală fiind bună. Încă nu se știe cum evoluează COVID-19 în cazul felinelor, speciile putând reacționa extrem de diferit la aceeași infecție, așa că animalele urmează să fie monitorizate îndeaproape.

Testul Nadiei a fost lucrat într-un laborator al unei facultăți de medicină veterinară și este diferit de cel făcut la oameni, a anunțat dr. Paul Calle, veterinarul șef al grădinii, într-o postare de Facebook.


Notă autor:

foto: Wikimedia Commons

ETICHETEcovid animale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe