Newsflash
Internaționale

Studiu: vaccinarea completă, eficientă și în rândul grupelor de risc

de L. Budin - iul. 19 2021
Studiu: vaccinarea completă, eficientă și în rândul grupelor de risc

Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a efectuat un studiu care a monitorizat pacienții din 700 de cabinete de medicină de familie.

Rezultatele cercetării arată că vaccinarea cu schema completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc. Eficienţa împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 - 60% după o doză de ser, indiferent de tipul de vaccin, excepţie făcând grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromişi), unde procentul de eficienţă este de 4%, arată studiul. Rezultatele cercetării au fost făcute publice de CNCAV (Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19) și preluate de Agerpres.

coronavirus-india

Pentru vaccinurile de la companiile Pfizer şi AstraZeneca, eficienţa creşte considerabil după administrarea celei de a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromişi, eficienţa creşte la 74%, a precizat CNCAV.

În Marea Britanie, vârstnicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 85-90%. Deşi numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt la 1/30 din valul anterior.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe