Newsflash
Internaționale

Studii: varianta Omicron ar fi mai puțin nocivă pentru plămâni

de L. Budin - ian. 3 2022
Studii: varianta Omicron ar fi mai puțin nocivă pentru plămâni

Testele realizate pe animalele de laborator au arătat că Omicron provoacă infecții mai puțin grave, adesea limitate la căile respiratorii superioare – nas, gât, trahee.

Noi teste realizate pe șoareci, hamsteri și pe țesuturi umane arată că Omicron ar afecta plămânii în proporție mai mică, comparativ cu variantele cunoscute, ceea ce ar confirma caracterul mai puțin agresiv al tulpinii, , informează The New York Times și 7sur7.

Ideea unei boli care se manifestă principla la nivelul sistemului respirator superior e tot mai vehiculată”, a spus Roland Eils, bioinformatician la Institutul de Sănătate din Berlin.

Din noiembrie, de când au fost făcute publice primele informații privind existența variantei Omicron, s-au realizat mai multe cercetări, care au arătat că tulpina pare a fi mai puțin agresivă ca Delta, chiar dacă se răspândește mai repede.

Oameni de știință din Hong Kong au studiat mostre prelevate în cursul unor intervenții la nivelul căilor respiratorii umane – și, în cazul a 12 eșantioane, Omicron s-a dezvoltat mai lent decât Delta și decât celelalte variante cunoscute a SARS-CoV-2.

Alte studii sugerează că noua variantă ar duce la mai puține spitalizări, însă experții sunt rezervați în legătură cu acest subiect.

Numeroase țări din Europa au înregistrat recent un număr record de infectări, subliniază 7sur7. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe