Newsflash
Internaționale

Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om

de L. Budin - oct. 4 2022
Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om

Un lucrător de la o fermă de păsări din Spania a contractat gripa aviară la sfârşitul lui septembrie, într-un caz rar de transmitere la om.

Bărbatul a rămas asimptomatic până când a fost testat negativ, fără alte infecţii cunoscute, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătăţii de la Madrid, citați de AFP și Agerpes.

rate-gripa-aviara

Pe 28 septembrie 2022, Centrul naţional de microbiologie a confirmat un caz de gripă aviară A(H5N1) la un bărbat asimptomatic care anterior fusese testat negativ”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Persoana infectată este un angajată al unei ferme de păsări din Guadalajara (centrul țării) unde, pe 17 septembrie, au fost depistate cazuri de boală printre păsările de curte.

Bărbatul a fost plasat în izolare la domiciliu până când a fost testat negativ.

Singurul său contact apropiat a fost negativ, potrivit comunicatului ministerului, care subliniază că „transmiterea de la păsări la om este considerată un fenomen rar, iar transmiterea de la om la om este extrem de rară”.

În Spania, au fost detectate 79 de focare de gripă aviară la păsări sălbatice şi 36 în fermele de păsări, potrivit datelor Ministerului spaniol al Sănătăţii.

Virusul herpetic modificat ar putea fi eficace împotriva cancerului

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe