Newsflash
Internaționale

S-a vaccinat de 90 de ori

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 8 2022
S-a vaccinat de 90 de ori

Pentru a vinde certificate de vaccinare, un bărbat din Germania în vârstă de 60 de ani s-a vaccinat de 90 de ori împotriva COVID-19.

vaccinatGermBărbatul a primit dozele de vaccin în cadrul unor centre din estul Saxoniei timp de câteva luni, până când poliţia l-a identificat la începutul lui aprilie. Nu se știe momentan care este impactul celor 90 de doze, care proveneau de la producători diferiţi, asupra sănătăţii acestui bărbat.

Poliţia din Germania a efectuat mai multe anchete în ceea ce privește eliberarea unor pașapoarte de vaccinare. Accesul în spaţiile
publice interioare a fost condiţionat de prezentarea certificatului de vaccinare până la 22 martie, când majoritatea restricţiilor au fost ridicate.

Purtarea măștilor rămâne obligatorie doar în mijloacele de transport, în unităţi sanitare și centre de îngrijire. În școlile din ţară, elevii și studenţii nu mai sunt obligaţi să poarte măști.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, Institutul Robert Koch a înregistrat 11.224 de infecţii cu SARS-CoV-2. Experţii afirmă că cel mai recent vârf al cazurilor de COVID-19 din Germania este cauzat de subvarianta BA.2 Omicron.

Citiți și: Se extinde carantina pentru Shanghai?


Notă autor:

https://www.euronews.com/2022/04/03/man-in-germany-gets-90-covid-19-shots-to-sell-forged-passes

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe