Newsflash
Internaționale

Dieta proinflamatorie, risc crescut de cancer de sân

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 18 2021
Dieta proinflamatorie, risc crescut de cancer de sân

Carnea roșie, cea procesată, alimentele bogate în grăsimi, dulciurile se numără printre alimentele care ar putea conferi un risc crescut de cancer de sân, în special la femeile aflate în premenopauză.

foto 3Carnea roșie și cea procesată, alimentele bogate în grăsimi, precum untul, margarina sau grăsimea utilizată pentru prăjire, dar și dulciurile sunt incluse în categoria alimentelor pro-inflamatorii, care ar putea conferi un risc crescut de cancer de sân, în special în cazul femeilor aflate în premenopauză, conform unor noi cercetări.

La polul opus, fructele, legumele, ceaiul și cafeaua ar putea conferi un rol protector împotriva cancerului, având proprietăţi anti-inflamatorii.
Inflamaţia reprezintă una dintre caracteristicile distinctive ale carcinogenezei.

Dieta contribuie la starea de inflamaţie cronică de grad scăzut, dar niciun component dietetic singular, cu excepţia alcoolului, nu a fost direct asociat cu cancerul de sân, a explicat Carlota Castro-Espin, doctorand la Institutul Oncologic Catalan din Catalonia, în cadrul evenimentului „Nutrition 2021 Live Online”, desfășurat sub egida American Society for Nutrition în intervalul 7-10 iunie.


Notă autor:

1. Reuters Health
2. https://nutrition.org/nutrition-2021-live-online-highlights/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe