Newsflash
Internaționale

COVID-19: Un medicament testat de Sanofi nu a dat rezultate concludente

de Dorina Novac - sept. 3 2020
COVID-19: Un medicament testat de Sanofi nu a dat rezultate concludente

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunțat că studiul clinic internațional care a testat eficacitatea medicamentului Kevzara, folosit în tratarea formelor severe de COVID-19, nu a dat rezultate concludente.

Aflat în faza a treia, studiul „nu și-a îndeplinit obiectivul principal și nici pe cel secundar, prin comparație cu un placebo și, în ambele cazuri, prin comparație cu îngrijirile medicale oferite de obicei în spital”, a indicat grupul farmaceutic francez într-un comunicat de presă, scrie leparisien.fr.

sanofi
Sursă imagine: leparisien.fr

Potrivit sursei citate, nici Sanofi și nici laboratorul american Regeneron (au dezvoltat împreună acest medicament lansat în 2017 pentru tratarea poliartritei reumatoide) nu preconizează, deocamdată, să efectueze și alte studii clinice asupra Kevzara în tratamentul COVID-19.

Experimentul de evaluare a eficacității medicamentului Kevzara (sarilumab) în tratarea formelor severe de Covid-19 a inclus 420 de pacienți și a fost efectuat în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Rusia și Spania.

„Deși nu a dat rezultatele pe care le doream, suntem mândri de munca depusă de echipa responsabilă să aprofundeze cunoștințele cu privire la utilizarea potențială a medicamentului Kevzara în tratarea COVID-19”, a precizat dr. John Reed, responsabil cu cercetarea şi dezvoltarea de noi medicamente la Sanofi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe