Newsflash
Știri

Institutul Autism Voice a luat Premiul Cetățeanului European 2023

de L. Budin - nov. 24 2023
Institutul Autism Voice a luat Premiul Cetățeanului European 2023

Institutul Autism Voice anunță împlinirea primului său an de activitate și subliniază importanța acestui moment în lupta pentru îmbunătățirea vieții adolescenților și tinerilor cu tulburări de spectru autist din România.

Institutul a câștigat Premiul Cetățeanului European în 2023. Distincția a fost oferită în cadrul unei ceremonii speciale la Parlamentul European de la Bruxelles. Medalia a fost înmânată de către președintele Parlamentului European, subliniindu-se încă o dată recunoașterea notabilă a contribuțiilor și a impactului pozitiv pe care îl aduce Institutul Autism Voice societății autohtone.

Într-o societate în care mulți dintre copiii și tinerii cu autism rămân nevăzuți de sistemele terapeutice și sociale, unde se estimează că sunt aproximativ 50.000 mii de copii și tineri în nevoie, Institutul s-a angajat să ofere cele mai bune programe de recuperare și integrare, care să le permită acestora să își dezvolte abilitățile, să se poată integra într-o comunitate și să aibă acces la o viață cât mai independentă”, se subliniază.

În prezent, programele Institutului ajută 165 de adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 26 de ani. 

Echipa multidisciplinară a asociației reușește să ajute beneficiarii Institutului inclusiv cu grupuri și ateliere de educație non-formală și inserție pe piața muncii precum construcții, agricultură, IT sau arte, toate combinate cu elemente de socializare și dezvoltare personală și colectivă.

Vom continua să adăugăm în programele și serviciile dedicate adolescenților și adulților noi ateliere și noi forme terapeutice de recuperare și integrare, în măsura nevoilor lor și a sprijinului pe care îl obținem”, a declarat Anca Dumitrescu, președinte Autism Voice.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe