Newsflash
Știri

INSP: Numărul de infecţii respiratorii acute este în scădere

de Dorina Novac - apr. 9 2021
INSP: Numărul de infecţii respiratorii acute este în scădere

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 38.581, cu 16,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 29 martie - 4 aprilie au fost raportate la nivel național 85 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 61 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

infectii respiratorii

„În săptămâna 29 martie - 4 aprilie,  (S 13/2021), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 38.581, cu 31,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (29.342) și cu 16,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (46.154)”, infromează INSP.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu  virus gripal. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă:

  • 1 caz gripă cu virus AH1;
  • 1 caz gripă A nesubtipat;
  • 2 cazuri gripă cu virus B.

Pana la data de 4 aprilie au fost vaccinate antigripal 2.434.336 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe