Newsflash
Sănătate privată

Hub medical pentru consultații online, la Timișoara

de Florentina Ionescu - iul. 22 2021
Hub medical pentru consultații online, la Timișoara

O rețea de sănătate privată anunță că a deschis un hub medical cu 75 de medici la Timișoara, pe fondul unei creșteri a programărilor în platforma proprie de telemedicină.

După lansarea platformei de telemedicină Clinica Virtuală (anul trecut), rețeaua de sănătate Regina Maria inaugurează un hub medical în locație fizică dedicat consultațiilor online. 

telemedicina platforma online

Această decizie vine în contextul în care numărul de programări pentru consultații la distanță a crescut cu 32% în ultimul an.

Noul hub medical este situat în incinta unui mall din Timișoara și oferă un spațiu amplu pentru 75 de medici, care acordă consultații medicale online pacienților din întreaga țară, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

În Clinica Virtuală s-au înregistrat aproape 337.000 de programări, creșterea fiind de 32% în iunie 2021, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Respectiva platformă a fost lansată cu 100 de medici, dar în mai puțin de o lună numărul lor a crescut la 500 și s-a menținut constant. Prin intermediul acestei platforme de telemedicină, pacienții au acces la 40 de specialități medicale, spun reprezentanții rețelei. 

Ce specialități medicale accesează românii online

Printre cele mai accesate specialități medicale online pe Clinica Virtuală se numără medicina muncii, medicina generală, dermatologie, medicină internă, endocrinologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, psihologie.

Această soluție de telemedicină integrează toate sistemele medicale, operaționale și financiare. Rezultatele consultațiilor și recomandările de tratament sunt salvate în dosarul medical electronic al pacientului, iar întregul flux, de la programare până la plata consultației, se poate realiza 100% online. 

Lansare locatie fizica_Clinica Virtuala 4
Locație fizică a platformei Clinica Virtuală

Platforma de telemedicină rămâne o alternativă viabilă pentru pacienții care au nevoie de o consultație din confortul propriei locuințe, pentru interpretarea de analize și second opinion, precum și pentru efectuarea consultațiilor obligatorii de medicina muncii pentru abonații corporate.

Platformă utilă și pentru persoanele aflate în carantină sau izolare

Totodată, anunță inițiatorii, serviciul este util și pentru cei aflați în carantină sau izolare, pentru cei nedeplasabili sau care se află în zone fără acces facil la servicii medicale, dar și pentru românii care sunt în vacanță sau locuiesc în afara țării.

În plus, cu ajutorul Clinicii Virtuale, pacienții cu diverse boli cronice sau autoimune pot fi foarte ușor monitorizați de la distanță.

Modalitatea de programare în platformă este foarte simplă, oferindu-le pacienților avantajul de a-și alege singuri medicul și intervalul orar pentru consultație. Programările se pot realiza prin intermediul aplicației mobile „Contul meu”, pe site-ul rețelei medicale, dar și offline, prin call center. 

Consultația este confirmată printr-un e-mail cu o invitație de întâlnire pe aplicația Microsoft Teams, ce se poate descărca gratuit pe desktop sau pe telefon înaintea consultației.


Notă autor:

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe