Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Amazon intră pe piața dispozitivelor de monitorizare a somnului

de Florentina Ionescu - oct. 3 2022
Amazon intră pe piața dispozitivelor de monitorizare a somnului

Compania Amazon a intrat pe piața dispozitivelor smart de monitorizare a calității somnului, cu dispozitivul intitulat Halo Rise. Acesta va fi disponibil până la finalul lui 2022.

Deși există deja numeroase sisteme de monitorizare a somnului dintre care puteți alege, multe dintre acesea sunt produse de companii mici sau startupuri. Însă gigantul Amazon din domeniul electronicelor a pătruns în această piață, cu dezvăluirea unui nou dispozitiv, numit Halo Rise, scrie newatlas.com

shutterstock_294386738

Anunțat miercurea trecută, 28 septembrie, aparatul Halo Rise este creat pentru a sta pe noptiera utilizatorului și nu include componente care trebuie purtate pe corp sau componente ce trebuie fixate pe pat. 

O nouă metodă de screening pentru sindromul de apnee în somn 

În schimb, dispozitivul monitorizează respirația utilizatorului și tiparele în care acesta se mișcă, prin intermediul unui senzor cu radar integrat. Acea unitate emite semnale radio de putere ultra scăzută, care sunt reflectate de corpul utilizatorului și captate apoi de multiplele antene de pe aparatul Halo Rise.

Utilizând algoritmi bazați pe învățare automată (machine-leargning), dispozitivul celor de la Amazon analizează datele de la radar pentru a determina cât timp petrece utilizatorul în fiecare etapă a somnului, cum ar fi somnul REM (rapid eye movement), somnul ușor și somnul profund.

Pe parcursul nopții, senzorii adiționali monitorizează temperatura din dormitor, umiditatea și nivelul luminii din încăpere, toți aceștia fiind factori care pot afecta calitatea somnului unei persoane. 

Colier inteligent de monitorizare 

Dimineața, utilizatorul poate verifica un sumar cu toate detaliile despre somul său pe aplicația dedicată acestui dispozitiv, Amazon Halo. Sumarul include un grafic care arată cât de mult timp a petrecut utilizatorul dormind în fiecare fază a somnului și un scor general acordat somnului pentru respectiva noapte, precum și recomandări pentru schimbările care ar putea fi făcute în mediul acelei încăperi în care persoana doarme. 

amazon halo rise

Aparatul Halo Rise (foto) va fi disponibil mai târziu în decursul acestui an, inițial doar pentru clienții diin SUA, la prețul de aproape 140 de dolari.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe