Newsflash
Internaționale

Germania solicită sprijinul refugiaţilor în lupta împotriva SARS-CoV-2

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 3 2020
Germania solicită sprijinul refugiaţilor în lupta împotriva SARS-CoV-2

Deși găzduirea refugiaţilor pe teritoriul Germaniei a fost controversată în urmă cu cinci ani, ţara solicită acum sprijinul comunităţii de migranţi pentru a combate potenţialul deficit de personal medical.

În condiţiile creșterii alarmante a numărului de infecţii cu coronavirus, autorităţile guvernamentale susţin că pot furniza echipamentele necesare pentru îngrijirile de terapie intensivă, însă este luată în considerare posibilitatea deficitului de personal medical. Prin urmare, Consiliul medical regional din Saxonia a solicitat recent sprijinul medicilor migranţi pentru a suplimenta personalul, în caz de necesitate, informează Reuters.

Aproximativ 300 de voluntari au răspuns apelului, printre aceștia aflându-se și „numeroși medici străini fără finalizarea procedurilor de licenţă, dar al căror ajutor este binevenit”. În 2015, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a decis să ofere sprijin pentru un milion de migranţi proveniţi în special din zonele afectate de conflictele armate din Orientul Mijlociu, deși această decizie a fost îndelung criticată de AfD (Alternative für Deutschland), dar și de conservatori.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe