Newsflash
Internaționale

Germania renunţă la vaccinarea obligatorie anti-COVID

de Dorina Novac - apr. 4 2022
Germania renunţă la vaccinarea obligatorie anti-COVID

Promotorii implementării în Germania a vaccinării obligatorii anti-COVID după vârsta de 18 ani, inclusiv ministrul Sănătăţii, au renunţat la prezentarea iniţiativei în faţa Bundestagului.

Vaccinarea obligatorie anti-COVID la persoanele de peste 18 ani urma să fie supusă la vot joia următoare în faţa Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului) şi a fost susţinută de social-democraţi şi de Partidul Verzilor, parteneri în coaliţia cancelarului Olaf Scholz, dar nu şi de liberali, aflaţi de asemenea în alianţa guvernamentală, scrie Agerpres.

vaccinare obligatorie

O altă propunere ar putea avea, însă, şanse de reuşită, prezentată de asemenea de deputaţii coaliţiei şi de o parte a opoziţiei conservatoare, în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele peste 50 de ani.

Iniţiativa în favoarea vaccinării obligatorii a fost susţinută iniţial de cancelarul Scholz, la sfârşitul anului trecut, deşi la vremea respectivă s-a anunţat că nu va fi prezentată ca proiect de lege din partea coaliţiei.

Germania a ridicat la sfârşitul săptămânii trecute restricţiile impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul public şi în clădirile publice este în general menţinută, însă regulile au fost relaxate în cazul magazinelor neesenţiale, a restaurantelor sau cinematografelor, cu criterii diferite în funcţie de autorităţile fiecărui land.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe