Newsflash
ACTUALITATE Știri

Fundaţia Crucea Alb - Galbenă România, 25 de ani de activitate

de Florentina Ionescu - iul. 17 2023
Fundaţia Crucea Alb - Galbenă România, 25 de ani de activitate

S-au împlinit peste două decenii de când Fundaţia Crucea Alb - Galbenă a creat şi implementat, în România, serviciile medicale de îngrijire la domiciliu decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

În cei peste 25 de ani de activitate, prin Fundaţia Crucea Alb - Galbenă România au fost îngrijiţi peste 30.000 de pacienţi: 

„Un sfert de veac şi mai bine de muncă făcută cu iubire şi profesionalism pentru ca un număr cât mai mare de oameni să beneficieze de servicii de calitate, de înaltă performanţă şi inovaţie de îngrijire la domiciliu”, spune- Măriuca Ivan, preşedinte al Fundaţiei Crucea Alb - Galbenă România. 

Cu o echipa pluridisciplinară de profesionişti Fundaţia Crucea Alb - Galbenă România a fost şi rămâne vârful de lance în introducerea îngrijirii la domiciliu în legislaţia românească, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES

Prima contractare cu casele de asigurări de sănătate

În urmă cu 20 de ani, Fundaţia Crucea Alb - Galbenă România a obţinut prima autorizare, acreditare şi contractare cu casele de asigurări de sănătate, a reuşit să creeze un model de îngrijiri integrate la domiciliu, a creat primele modele de parteneriate cu autorităţile locale şi centrale. 

În acest moment dezvoltă o soluţie informatică de management al serviciilor medicale la domiciliu şi continuă oferirea de servicii medicale gratuite la domiciliu decontate de Casele de Asigurări de Sănătate, se arată în același comunicat. 

Tot în urmă cu 20 de ani, datorită meritelor deosebite şi implicării în viaţa comunităţii, Fundaţia a obţinut Statutul de Utilitate Publică, dar care, până în prezent nu a adus beneficii, ci doar recunoaştere. 

„Rugămintea mea pentru jucătorii din sistem este să contribuim împreună la consolidarea, în toate regiunile României, a unui sistem funcţional şi unitar pentru asigurarea unei bătrâneţi decente. Nu ne putem lamenta cu toţii că nu se mai poate face nimic, ci trebuie să încercăm să construim o temelie solidă şi robustă care să nu se prăbuşească la fiecare schimbare electorală. Suntem cu toţii datori să lăsăm ca testament un exemplu de bună practică pentru că bătrâneţea este a tuturor şi a fiecăruia dintre noi!”, a mai spus Măriuca Ivan. 

În contextul actual, serviciile de asistenţă medicală la domiciliu sunt alternativa reală la instituţionalizare, mai spun reprezentanții Fundaţiei Crucea Alb - Galbenă România. 

Prin Crucea Alb - Galbenă România, pacienţii pot beneficia, la cele mai înalte standarde, la recomandarea medicului de: administrarea medicaţiei, pansamente, perfuzii, sondaje, kinetoterapie, consult medical, precum şi EKG, monitorizare prin sistemul de teleasistenţă şi teleurgenţă Butonul Roşu. 

Ce trebuie să facă cei care au nevoie de astfel de servicii? 

Să se adreseze medicului de familie, medicului specialist sau medicului curant şi să solicite dreptul de a primi îngrijire la domiciliu. Orice persoană asigurată are dreptul să beneficieze de servicii de îngrijire medicală la domiciliu, pentru maxim 90 de zile pe an, decontate de Casele de Asigurări de Sănătate. 

Pentru detalii, orice persoană interesată poate suna la call center-ul fundaţiei, la numărul de telefon: 021.315.12.56, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 - 20:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe