Newsflash
ACTUALITATE Știri

Finanţare de 10 milioane euro pentru identificarea metodelor personalizate în tratamentul AVC legat de fibrilaţia atrială

de Magdalena Tănăsescu - aug. 8 2023
Finanţare de 10 milioane euro pentru identificarea metodelor personalizate în tratamentul AVC legat de fibrilaţia atrială

Un proiect de cercetare a unor metode personalizate în tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC) legat de fibrilaţia atrială va beneficia de o finanţare de 10 milioane de euro prin programul Horizon Europe al Uniunii Europene.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către dr. Theodora Benedekșefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

„Comisia Europeană a informat că proiectul «Health virtual twins for the personalised management of stroke related to atrial fibrillation», pe care l-am depus în martie, a fost selectat pentru finanţare prin programul Horizon Europe al UE. În consorţiul proiectului, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureş este partener cu 19 centre de excelenţă, universităţi şi companii de cercetare, din 9 ţări europene. Proiectul îşi propune să identifice metode personalizate de prevenţie şi tratament al stroke-ului la pacienţii cu fibrilaţie atrială, pornind de la crearea unui 'geamăn digital virtual' al pacientului", a arătat dr. Theodora Benedek.

Proiectul, cu o valoare de 10 milioane de euro, este al doilea proiect de cercetare de mare anvergură, după proiectul DISCHARGE, câștigat de echipa coordonată de dr. Theodora Benedek.  


Notă autor:

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe