Newsflash
Știri

Federaţia Sanitas va protesta în Piaţa Victoriei, săptămâna viitoare

de Dorina Novac - feb. 3 2023
Federaţia Sanitas va protesta în Piaţa Victoriei, săptămâna viitoare

Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit miercuri, 1 februarie, a decis calendarul acțiunilor de protest anunțate încă de acum două săptămâni.

În zilele de 6, 7 și 8 februarie, în intervalul orar 10:00 – 14:00, membrii Sanitas vor fi în Piața Victoriei pentru a cere public guvernanților să-și respecte obligațiile legale față de angajații din sănătate și din asistență socială.

sanitas

Citește și: Revendicările Federației SANITAS la început de an

„Atât timp cât cei aflați la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social și drepturile lucrătorilor, Sanitas va protesta folosind toate formele și instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a federaţiei.

Revendicările Federației Sanitas din România sunt:

  1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din Sănătate și asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei.
  2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.
  3. Asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

„Seria acțiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”, transmit reprezentanții Federației Sanitas.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe