Newsflash
Știri

Revendicările Federației SANITAS la început de an

de L. Budin - ian. 19 2023
Revendicările Federației SANITAS la început de an

Federația SANITAS cere începerea negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit în sesiune extraordinară a analizat nivelul de nemulțumire al salariaților din Sănătate și Asistență socială și problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an, se arată într-un comunicat. 

sanitas3
Sursă foto: Facebook

 

Consiliul a hotărât declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector, în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor.

Acțiunile de protest vor fi organizate și desfășurate gradual, în baza și conform noii legi a dialogului social, până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor de sindicat, se mai subliniază.

Revendicările Federației SANITAS sunt:

  • Creșterea veniturilor tuturor salariaților din Sănătate și Asistență socială cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei.
  • Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe