Importantă apariţie la o editură din Germania, volumul semnat de prof. dr. Aurelian Udriştioiu, conf. dr. Manole Cojocaru şi Radu Iliescu – Hematological and Metabolic Aspects from Laboratory Medicine, este prezentat de dl prof. dr. Viliam Lustig (Toronto). "> Experienţă românească într-un domeniu de vârf - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Experienţă românească într-un domeniu de vârf

de Prof. dr. Viliam LUSTIG - mar. 21 2012
Experienţă românească într-un domeniu de vârf

Importantă apariţie la o editură din Germania, volumul semnat de prof. dr. Aurelian Udriştioiu, conf. dr. Manole Cojocaru şi Radu Iliescu – Hematological and Metabolic Aspects from Laboratory Medicine, este prezentat de dl prof. dr. Viliam Lustig (Toronto).

   Autorii volumului HEMATOLOGICAL AND METABOLIC ASPECTS FROM LABORATORY MEDICINE – dnii prof. dr. Aurelian Udriştioiu, conf. dr. Manole Cojocaru şi Radu Iliescu – au publicat numeroase articole în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate şi au elaborat mai multe cărţi. Volumul de faţă prezintă experienţa autorilor în acest domeniu de vârf al medicinii. Prin problematica abordată şi prin fondul de idei referitoare la fiziologie şi fiziopatologie, lucrarea se înscrie ca o încercare temerară de a aborda medicina de laborator în lumina concepţiilor actuale, direcţiilor şi principiilor moderne.

   Valoarea teoretică şi practică a cărţii constă în conţinutul său original. Lucrarea se dovedeşte de mare necesitate pentru ştiinţele biologice, în general, şi pentru medicină, în special, ţinând seama de progresele înregistrate în fiziopatologie. Competenţa autorilor, noutatea aspectelor tratate fac ca prezentul volum să constituie un punct de referinţă important pentru cei care studiază şi aprofundează problemele privind aspectele hematologice şi metabolice patologice al organismului.

   Îmi exprim convingerea că volumul reprezintă o reuşită a Şcolii medicale româneşti în străinătate. Nu este posibil ca în această recenzie, inevitabil limitată, să fie analizate numeroasele date expuse în cele nouă capitole ale volumului. Lectura este facilitată de un stil şi o limbă care trădează o cultură generală complementară unei specializări în ştiinţă.

   Lucrarea se constituie într-un volum amplu de date, experienţe, cercetări clinice şi de laborator, sistematic şi logic expuse, cu includerea cercetărilor, a experienţei şi a interpretărilor personale. Cartea se sprijină pe o solidă informare ştiinţifică, confruntată riguros cu experienţa proprie, dobândită prin studii de bază în ţară şi în străinătate.    Datorită bogăţiei de date moderne, precum şi datorită sistemului adoptat în redactare, lucrarea este de un real folos, cu precădere practic. Interesează medicii de toate specialităţile, studenţii la medicină, personalul care activează în laboratoarele clinice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe