Newsflash
Știri

Dr. Mihai Craiu: „Vaccinați-vă antigripal! Are efect cert în prevenția gripei”

de Florentina Ionescu - nov. 26 2020
Dr. Mihai Craiu: „Vaccinați-vă antigripal! Are efect cert în prevenția gripei”

Medicul pediatru de la INSMC subliniază importanța vaccinării. El spune că acest act produce în corpul uman un răspuns de recunoaștere rapidă și eficientă a „dușmanilor”.

Conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București (INSMC) a prezentat pe pagina pe care o administrează, Spitalul Virtual pentru Copii, cât de important este să ne vaccinăm împotriva virusului gripal.

Mihai Craiu Facebook mesaj coronavirus

„Actul vaccinării produce în corpul nostru un răspuns de recunoaștere rapidă și eficientă a «dușmanilor». Ca atunci când mergem la școală să învățăm materii specifice (matematică, limbi străine, istorie sau muzică) pentru a avea o pregătire generală cât mai bună, așa este si cu vaccinurile diferite pe care le primește un copil în prima copilărie”, a scris conf. dr. Mihai Craiu pe o rețea de socializare.

El continuă comparația, precizând că atunci când învățăm să facem ceva bine, acest fapt ne poate ajuta și în scenarii diferite decât cele pentru care ne-am pregătit.

„În vaccinare poate funcționa acest principiu. Încep să apară dovezi (trebuiesc continuate studiile, cu un număr mai mare de pacienți, pentru a putea trage concluzii ferme) că și alte vaccinuri făcute anterior pandemiei ar putea scădea riscul de a face COVID-19. Doar două exemple, din mai multe, aduse recent în discuție - vaccinul gripal și cel pentru prevenția tuberculozei (BCG) ar putea reduce riscul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2”, a amintit medicul pediatru.

În final, el spune că în curând vor ajunge noi tranșe de doze de vaccin gripal la cabinetele medicilor de familie, așa că nu trebuie să stăm pe gânduri în această privință.

„Concluzia mea - până să apară vaccinuri pentru combaterea noului coronavirus, în România, vaccinați-vă antigripal! Are efect cert în prevenția gripei și posibil efect benefic în COVID-19. Intrebați medicul dvs căci acum vine noua tranșă de vaccin antigripal”, a subliniat dr. Mihai Craiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe