Newsflash
Internaționale

Două cazuri de febră Lassa, diagnosticate în Anglia

de Florentina Ionescu - feb. 10 2022
Două cazuri de febră Lassa, diagnosticate în Anglia

Recent, două persoane din Anglia au fost diagnosticate cu febră Lassa, un tip de febră hemoragică virală cauzată de virusul Lassa.

Această boală infecțioasă, potențial mortală, nu a mai fost întâlnită în Marea Britanie de mai bine de zece ani, scrie The Guardian.

Pe lângă cele două persoane diagnosticate cu febra Lassa în Anglia, un al treilea caz probabil este în prezent sub investigație, au declarat reprezentanții Health Security Agency din Marea Britanie. 

cazuri febra lassa anglia
Foto de Olga Kononenko de pe Unsplash

Acestea sunt primele cazuri de febră Lassa, o boală infecțioasă ce ar putea fi mortală, care au fost identificate în Marea Britanie în ultimul deceniu. Una dintre cele două persoane confirmate cu această infecție virală s-a recuperat, iar cea de-a doua primește îngrijiri medicale de specialitate la Royal Free London NHS Foundation Trust. Cazul „probabil” de infecție este tratat la Bedfordshire Hospitals NHS foundation trust.

Aceste cazuri reprezintă persoane care provin din aceeași familie din estul Angliei și au călătorit recent în Africa de Vest.

Sursa citată amintește că febra Lassa este o boală hemoragică virală acută. Persoanele se infectează, de regulă, prin intermediul virusului Lassa prin expunerea la alimente sau la obiecte din gospodărie care au fost contaminate cu urina sau cu fecalele șobolanilor infectați. Virusul, totodată, se poate răspândi prin fluidele corporale.

„Putem confirma că două cazuri de febră de Lassa au fost identificate în Anglia și un al treilea probabil caz este sub investigație. Cazurile provin din interiorul aceleiași familii și sunt corelate cu o călătorie recentă în Africa de Vest”, a declarat dr. Susan Hopkins, chief medical adviser de la Health Security Agency din Marea Britanie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe