Newsflash
Știri

Dispozitiv care reduce substanțele nocive din compoziția țigărilor, disponibil în România

de Dorina Novac - dec. 3 2020
Dispozitiv care reduce substanțele nocive din compoziția țigărilor, disponibil în România

Un filtru catalizator care declară că reduce 100% cantitățile de metan și monoxid de carbon, 80% din etan și 20% din nicotină, existente în compoziția țigărilor clasice, a fost lansat pe piața din România.

Produsul inovator, în care s-au investit aproximativ 350.000 de euro, a fost proiectat și realizat de către o echipă de specialiști și tehnicieni din Italia, în anul 2017, potrivit unui comunicat de presă.

dispozitiv fumatori

Ulterior, a fost supus studiilor la Facultatea de Bio-Inginerie a Universității din Perugia și a fost certificat de Analytics Service Laboratory, din Hamburg, Germania.

De asemenea, dispozitivul nu schimbă gustul sau aroma specifice ale țigărilor.

„Smokat este un produs care poate fi de mare ajutor mai ales persoanelor care își doresc să renunțe la fumat sau să își îmbunătățească starea de sănătate. În momentul de față, este utilizat de către 80.000 de mii de persoane din Italia”, a declarat Valerică Tudor, reprezentantul Smokat România. 

Sursa citată precizează că, prin simpla atașare la țigara clasică, dispozitivul absoarbe o mare parte dintre substanțele cele mai nocive pentru sănătate, care pot fi văzute și înlăturate manual după utilizarea zilnică a filtrului catalizator.

„Filtrul catalizator are o durată de viață nelimitată și nu este nevoie să fie schimbat la o anumită perioadă de timp”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe