Newsflash
Internaționale

Directorul OMS, îngrijorat din cauza situaţiei epidemiologice din China

de L. Budin - dec. 23 2022
Directorul OMS, îngrijorat din cauza situaţiei epidemiologice din China

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri de COVID-19 în China.

OMS susţine Guvernul de la Beijing în eforturile sale de vaccinare a persoanelor din grupele de mare risc, a anunţat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al acestei agenţii din cadrul ONU, citat de Reuters și Agerpres.

oms-simbol-fb
Sursă: Facebook World Health Organization (WHO)

 

Recent, numărul infectărilor a crescut considerabil în ţara care deţine a doua economie a lumii, iar prognozele sugerează că China ar putea să se confrunte cu o explozie a cazurilor de COVID-19 şi cu peste 1 milion de decese asociate acestei boli anul viitor.

OMS este foarte îngrijorată din cauza situaţiei aflate în plină evoluţie în China, cu relatări tot mai multe despre forme grave ale bolii”, a declarat directorul general al OMS.

El adaugă că OMS are nevoie de mai multe informaţii detaliate despre numărul cazurilor severe de boală, numărul spitalizărilor şi al internărilor în secţii de terapie intensivă pentru a realiza o analiză cuprinzătoare a situaţiei epidemiologice din China.

Declaraţia lui Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost făcută în aceeaşi zi în care Guvernul Germaniei a confirmat că a trimis prima tranşă de vaccinuri Pfizer-BioNTech în China, pentru a fi administrate expatriaţilor germani care locuiesc în această ţară.

Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe