Newsflash
ACTUALITATE Știri

Dezvoltarea stomatologiei din România, prioritate a noii conducerii a CMSR

de Magdalena Tănăsescu - dec. 19 2023
Dezvoltarea stomatologiei din România, prioritate a noii conducerii a CMSR

Noul președintele al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), dr. Florin Lăzărescu, a prezentat prioritățile mandatului său, axate pe dezvoltarea stomatologiei din țara noastră.

Potrivit unui comunicat remis redacției, acțiunile de dezvoltare a stomatologiei se vor face în beneficiul pacienților, și cu protejarea intereselor profesionale ale medicilor stomatologi. 

„Accesul la tratamente stomatologice este încă inegal. Aproape jumătate din populația României, care trăiește la țară, este lipsită de acces și ne dorim ca împreună cu dumneavoastră, cu autoritățile centrale și locale, să stimulăm medicii stomatologi să deschidă cabinete în spațiul rural. Am înființat un departament în acest sens și suntem gata să lucrăm împreună pentru a susține politici publice eficiente. Dorim să utilizăm cât mai multe fonduri europene pentru dotarea cabinetelor și, urmând modelul statelor occidentale, să identificăm formula optimă de a derula programe naționale privind profilaxia și urgențele medicale stomatologice”, a declarat dr. Florin Lăzărescu. 

Acesta a precizat, totdată, că va susține cabinetele individuale și clinicile mici, digitalizarea activității CMSR, reformarea sistemului de Educație Medicală Continuă și clarificarea cadrului de funcționare și reglementare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe