Newsflash
Știri

Demarează proiectul Parcul Natural Văcărești - Fabrica de Viață a Orașului

de L. Budin - iul. 29 2022
Demarează proiectul Parcul Natural Văcărești - Fabrica de Viață a Orașului

Asociația Parcul Natural Văcărești lansează proiectul Parcul Natural Văcărești - Fabrica de Viață a Orașului, pentru a asigura condiții optime de conservare a biodiversității zonei.

Parcul Natural Văcărești a apărut ca urmare a efortului unui grup de inițiativă și s-a impus pe harta Bucureștiului ca un spațiu dedicat biodiversității, educației și recreerii. Asociația Parcul Natural Văcărești a dat formă acestei inițiative și a reușit să obțină înființarea oficială a parcului prin Hotărâre de Guvern, se arată într-un comunicat.

as-vacaresti

De la începutul înființării parcului, proiectele derulate de Asociația Parcul Natural Văcărești în calitate de organizație fondatoare și de administrator (2017 - 2018) au fost finanțate în totalitate din fonduri private si contribuții individuale.

Odată cu preluarea administrării parcului de către Primăria Municipiului București, parcul intră într-o noua etapă, cu decizii administrative și acțiuni necesare pentru integrarea zonei în țesătura urbană, atât din punct de vedere natural - conectarea habitatelor cu exteriorul parcului - , cât și pentru cetățenii cartierului și orașului.

Rolul Asociației Parcul Natural Văcărești se schimbă, devenind, pe lângă unul de promovare și conștientizare, și unul de supraveghere a felului in care administrația locală va asigura un management eficient și activ, se mai precizează în document. 

Vom continua proiectele de promovare și conștientizare a biodiversității oferite de parc, ducând misiunea noastră dincolo de marginile parcului, în direcția promovării și conservării zonelor naturale urbane, ca spații de servicii ecosistemice. Fabrica de Viață a Orașului este un proiect de dezvoltare organizațională, dar și o metaforă pentru ilustrarea contribuției zonelor naturale sau cu potențial natural din orașe la bunăstarea comunităților”, a spus Dan Barbulescu, director al Asociației Parcul Național Văcărești.

Proiectul Fabrica de Viată a Orașului se întinde pe o perioadă de 12 luni și va permite, prin activități de training, consultanță, comunicare și promovare, dezvoltarea unui departament de fundraising al Asociației Parcul Natural Văcărești.

Acesta va activa pentru atragerea de sprijin financiar pentru proiecte adaptate contextului nou: promovarea parcului și a serviciilor ecosistemice oferite de acesta, promovarea biodiversității urbane, sprijin pentru dezvoltarea de inițiative și politici publice pentru natură, dar și supravegherea autorităților publice locale în misiunea lor de a planifica și dezvolta infrastructura verde-albastră a orașului, ținând cont de nevoile naturii și ale oamenilor.

Proiectul este derulat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021.

Efectul variațiilor de temperatură asupra organismului

Terapia cu animale de companie în scleroza multiplă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe