Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

De la 1 iulie, medicii stomatologi vor putea deconta servicii medicale de până la 9.000 de lei

de Magdalena Tănăsescu - iun. 26 2023
De la 1 iulie, medicii stomatologi vor putea deconta servicii medicale de până la 9.000 de lei

Medicii stomatologi vor putea deconta, de la 1 iulie a.c., servicii medicale de până la 9.000 de lei, grație intrării în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a noului Contract-cadru.

Normele metodologice de aplicare au fost aprobate printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Cele doua acte normative creează împreună un cadru legal inovator.

Astfel, în asistența medicală dentară se introduce un nou serviciu decontat, detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.

Conform informațiilor existente pe site-ul CNAS, pe lista investigațiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă și tomografiile dentare CBCT. Este vorba de o tehnologie de ultimă generaţie ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

Totodată, valoarea orientativă lunară de contract crește cu 50% față de cea din prezent, pentru mediul rural aplicându-se încă o majorare cu 50% (ajungând astfel la valoarea de 6.000 lei în mediul urban, respectiv 9.000 lei în mediul rural, pentru un program de lucru de 3 ore/zi).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe