Newsflash
ACTUALITATE Știri

Costul tratamentului dentar în stadii avansate poate ajunge la 5.000 de lei pentru un singur dinte

de Magdalena Tănăsescu - iul. 10 2024
Costul tratamentului dentar în stadii avansate poate ajunge la 5.000 de lei pentru un singur dinte

Nesoluționarea la timp a problemelor dentare poate duce la cheltuieli și de peste 10 ori mai mari față de costul inițial, rezultând o sumă de până la 5.000 de lei pentru un singur dinte.

O persoană ajunsă la maturitate are 32 de dinți în cavitatea bucală, însă aproximativ o treime dintre aceștia sunt afectați de carii aflate în diferite stadii de evoluție. Aceste carii necesită tratament rapid, pentru a nu crea probleme mult mai mari. Chiar și cele mai mici carii, punctiforme, trebuie tratate minim-invaziv, deoarece acestea pot evolua și ajunge să afecteze nervul dintelui, să producă dureri, infecții și chiar pierderea dintelui în cauză.

„Utilizăm un protocol eficient, cu echipamente capabile să identifice în profunzime gravitatea cariilor sau a altor probleme ce pot fi asociate și să le tratăm fără durere, prin intermediul laserului dentar, într-un timp mult mai scurt și fără disconfort. Încă de la introducerea echipamentelor în clinicile noastre am înregistrat creșteri constante ale numărului de pacienți care au renunțat la modul «tradițional», de tratare a cariilor - cu freza -, pentru o tehnologie de vârf, extrem de eficientă și utilizată cu succes în Vestul Europei și în SUA”, a declarat dr. Cristina Obreja, CEO și cofondator LIFE Dental Spa.

Potrivit ultimelor studii, românii alocă, în medie, circa 1.000 lei anual pentru tratarea problemelor dentare. Suma este, însă, cu 20% mai mică decât în ultimii ani, iar acest lucru este cauzat, în principal, de inflație, de dobânzile bancare crescute și de climatul economic general mai puțin favorabil.

Mai mult, opt din zece români suferă de o formă de afecțiune a gingiilor, gingivita sau parodontoza, care, de cele mai multe ori, trec neobservate, nediagnosticate și netratate la timp, ceea ce poate duce la pierderea dinților.

Igiena orală precară este cauza principală a parodontozei, iar placa bacteriană și tartrul sunt responsabile în mod direct de apariția bolii parodontale. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 150 de lei
  • Digital – 100 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe