Newsflash
Știri

Coronavirus în România: Numărul cazurilor confirmate până la 24 martie

de Florentina Ionescu - mar. 24 2020
Coronavirus în România: Numărul cazurilor confirmate până la 24 martie

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat în urmă cu puțin timp că până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate. Dintre cei vindecați, 53 sunt la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, o persoană la Cluj și una la Iași).

covid-19-in romania 24 martie

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova, Arad și Iași, au decedat.

Citește și: UPDATE Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în România: 8 persoane până la 24 martie

De la ultima informare transmisă de GCS, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani. Totodată, la ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Câte persoane se află în carantină

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat  noul coronavirus. Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, dintre care 461 în unități medicale private.

index 24 martie


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe