Newsflash
Știri

Coronavirus: a început vaccinarea în 95% din comunele României

de L. Budin - aug. 10 2021
Coronavirus: a început vaccinarea în 95% din comunele României

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, în cadrul proiectului „Oraşul vaccinează satul”, s-a demarat activitatea de vaccinare în aproximativ 95% din comunele din România.

În cadrul proiectului „Oraşul vaccinează satul” s-a demarat activitatea de vaccinare în aproximativ 95% din comunele din România, ceea ce înseamnă circa 2.776 de comune. Au fost finalizate activităţi de vaccinare în 58% din acestea, a arătat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, informează Agerpres

maraton-vaccinare-cj
Sursă foto: Facebook

 

În mediul rural, în total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au administrat peste 2,5 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă aproximativ 26% din numărul total al dozelor de vaccin administrate în România până la acest moment, şi au fost vaccinate peste 1,1 milioane de persoane cu schemă completă.

Practic, rata de acoperire vaccinală în urban este de două ori mai mare decât ce se întâmplă în mediul rural”, a spus medicul militar.

El a mai adăugat că circa 20% din totalul centrelor de vaccinare fixe în momentul de faţă au activitatea suspendată temporar, dar că facilitățile de vaccinare pot fi reactivate în momentul în care va exista o cerere în creștere.

Valeriu Gheorghiță a spus că 3.114 de medici de familie au încheiat contracte pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă 32,5% din numărul total al medicilor de familie. Până pe 9 august, 308.000 de persoane au fost vaccinate în cabinetele de medicină de familie, din care peste 50% în mediul rural. Sunt și spitale – 148 la număr – care au activităţi de vaccinare pentru pacienţii cronici internaţi.

Rata de acoperire vaccinală la nivel naţional din populaţia rezidentă eligibilă, adică persoane peste 12 ani, este în momentul de faţă de aproximativ 30%, repet, populaţia rezidentă eligibilă fiind, în momentul de faţă, de 16,9 milioane, conform Institutului Naţional de Statistică”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe