Newsflash
Internaționale

Coreea de Sud și Rusia își unesc forțele pentru dezvoltarea vaccinurilor

de Dorina Novac - sept. 29 2020
Coreea de Sud și Rusia își unesc forțele pentru dezvoltarea vaccinurilor

Coreea de Sud a propus Rusiei să se alăture Institutului internațional de vaccinuri din Seul pentru a lucra împreună la dezvoltarea vaccinurilor.

Potrivit RIANovosti, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, într-o convorbire telefonică cu liderul rus Vladimir Putin, a invitat Rusia să participe la dezvoltarea vaccinurilor de la Institutul internațional de vaccinuri din Seul, anunță serviciul de presă al președintelui sud-coreean.

vaccin covid rusia coreea
Sursă imagine: ria.ru

 

„Președintele Moon a subliniat necesitatea cooperării și solidarității pentru a învinge coronavirusul și și-a exprimat speranța pentru o cooperare strânsă între cele două țări în dezvoltarea medicamentelor și vaccinurilor necesare pentru a pune capăt pandemiei, precum și distribuirea lor echitabilă. În acest sens, el a îndemnat Rusia să se alăture Institutului internațional de vaccinuri din Seul”, se menționează în comunicat.

Sursa citată precizează că Putin a apreciat succesele Republicii Coreea în combaterea epidemiei de COVID-19 și și-a exprimat disponibilitatea pentru o cooperare în lupta cu noul coronavirus, anunțând că va recomanda autorităților din domeniul sănătății să examineze oportunitatea de a se alătura activităților de la institutul din Seul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe