Newsflash
Imagine campanie proprie
REUNIUNI

Congresul UMF „Carol Davila” are loc joi și reunește peste 11.000 de participanți

de Florentina Ionescu - nov. 24 2021
Congresul UMF „Carol Davila” are loc joi și reunește peste 11.000 de participanți

A IX-a ediție a Congresului UMF „Carol Davila” din București, care are loc joia aceasta, va reuni peste 11.000 de participanți.

O nouă ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București va debuta joi, 25 noiembrie, ora 9:00, în format hibrid, și va înregistra, după estimările organizatorilor, un nou record al numărului de participanți.

Congresul va reuni peste 11.000 de studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari din toate specialitatile, farmacisti, cercetatori stiintifici și cadre didactice universitare, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

UMF Carol Davila

Această ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București cuprinde o serie largă de sesiuni tematice dedicate celor mai recente descoperiri din medicină, prezentate de personalități ale cercetării științifice medicale internaționale, renumiți speakeri din Anglia, Italia, Spania, Suedia, Belgia, SUA și România. 

prof.dr.ViorelJinga2

„Longevitatea Congresului UMF «Carol Davila» din Bucureşti care atinge anul acesta a IX-a ediție vine să reconfirme ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională, manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, prin valoarea speakerilor români și străini, și prin actualitatea lucrărilor ce vor fi prezentate, se arată a fi una de înaltă ținută academică, o dovadă a ascensiunii continue a UMFCD în topurile internaționale de prestigiu, precum TOP Shanghai unde, anul acesta Universitatea noastră se poziționează în intervalul 101-150, în domeniul Științe Medicale- Medicină Clinică”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga (foto), rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Sesiune specială

În acest an, Congresul UMFCD aduce în fața participanților o reflecție medicală și socială asupra „Impactului pe termen lung al infecției SARS-CoV-2”, într-o sesiune specială organizată în parteneriat cu Federația Europeană a Academiilor de Medicină- FEAM. Sesiunea este moderată de președintele FEAM, prof. dr. Ștefan Constantinescu și de Președintele Senatului Universității de Medicina şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Prof dr. Dragos Vinereanu.

Prof. dr. Simona Ruță, prorector cu probleme de cercetare științifică al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a subliniat:

„Congresul aduce în prim plan experiența profesioniștilor din domeniul medical în cei doi ani de pandemie, cu sesiuni ce abordează integrat consecințele infecției [cu] SARS CoV-2 asupra multor patologii și provocările legate de efectele sale la distanță și sechelele pe termen lung. Prin intermediul FEAM, vom discuta cu specialiști din Uniunea Europeană despre influența pandemiei asupra accesului la servicii medicale curative și profilactice, despre impactul asupra sănătății mintale a populației, asupra sistemului de educație și a interacțiunilor sociale, încărcând să definim perspectivele de redresare și soluțiile de viitor pentru evitarea altor crize similare. Această abordare interdisciplinară generează un spațiu al comunicării și al deschiderii către progres prin cercetare științifică”.

Eveniment online, simultan pe trei canale

Intreg evenimentul poate fi urmărit în perioada 25-27 noiembrie 2021, pe platforma online www.congresumf.ro, simultan pe trei canale de transmisie, iar mulți speakeri și moderatori vor fi prezenți în cele trei ministudiouri amenajate în Palatul Facultății de Medicină din București. 

Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti va avea loc joi, 25 noiembrie, ora 12:30, în prezenta unor invitaţi de prestigiu, reprezentanți de seamă ai unor instituţii de învăţământ superior din România, precum şi ai unor importante instituţii de stat.

„Competiţia Tânărului Cercetător”, o nouă provocare

Dincolo de complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi „Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrarile ce dovedesc  excelența în cercetarea stiintifica. 

Lucrările cu autori principali sub 35 de ani, trimise pentru secțiunile de specialitati medicale, chirurgicale, preclinice, medicină dentară, farmacie, au fost evaluate de cate doi recenzori, fără a se cunoaște identitatea autorilor.

Lucrările cu mediile cele mai mari din fiecare categorie au fost selectate pentru prezentare in cadrul Congresului, vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 8.00, iar juriul fiecarei sectiuni, format din 3 experti in domeniu va selecta castigatorul, care va beneficia de un premiu constând într-o participare la un congres european.

Congresul UMFCD, eveniment cu important rol educațional pentru comunitatea medicală din ţară, a reunit până acum, la primele opt ediţii (2013-2020), peste 30.000 de participanţi și aproximativ 1.300 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici).

Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 24 de ore de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de ore de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe