Newsflash
Știri

Congresul Internațional NutriTerra 2023 reunește specialiști din întreaga lume

de L. Budin - mai 12 2023
Congresul Internațional NutriTerra 2023 reunește specialiști din întreaga lume

UMF „Carol Davila” organizează a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra, în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie.

Evenimentul va avea loc între 14 și 16 iunie în Capitală și va reuni specialiști din întreaga lume pentru a discuta cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul științelor alimentare. 

Congresul Internațional NutriTerra 2023 este o ediție specială, dedicată centenarului Facultății de Farmacie, și se concentrează pe tema „Nutriție de precizie și securitate alimentară în era digitală. Nutrigenetică și nutriție în timpul ciclului de viață”, se arată într-un comunicat. În cadrul acestui eveniment, cei peste 20 de lectori locali și internaționali vor explora subiecte precum: cum prevenim bolile printr-o alimentație corectă, evaluare și intervenție nutrițională precisă, nutriția în diferite stadii ale vieţii, „metaflammation”, „inflammaging” și tulburări imunometabolice, îmbătrânirea și nutriția, care sunt mecanismele psihologice care duc la boli alimentare; nutrigenetică, intermitent fasting – efecte benefice și nefaste și multe altele. 

Congresul Internațional NutriTerra 2023 este unul dintre cele mai importante evenimente academice din domeniul nutriției și al siguranței alimentelor și se așteaptă să reunească peste 500 de participanți din întreaga lume. 

 

Eveniment în format hibrid

Evenimentul este găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și se va desfășura în format hibrid. 

La marcarea celor 100 de ani de de la înființarea Facultății de Farmacie, suntem încântați să oferim specialiștilor din întreaga lume oportunitatea de a împărtăși cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul științelor alimentare și de a se conecta cu colegii lor. Așteptăm cu nerăbdare să-i întâmpinăm pe toți participanții și să explorăm împreună cele mai importante subiecte din nutriție și siguranța alimentelor”, a declarat prof. univ. dr. Doina Drăgănescu, decan al Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” din București. 

De la lansarea sa în martie 2020, NutriTerra a devenit una dintre cele mai puternice adunări internaționale de știință nutrițională din Uniunea Europeană. Congresul se adresează medicilor din toate specialitățile, farmaciștilor din diferite specialități, dieteticienilor înregistrați, consultanților nutriționiști, kinetoterapeuților, asistenților de farmacie, asistenților medicali și altor specialiști în sănătate. Participarea la acest eveniment va fi creditată cu puncte de educație continuă de specialitate, medicală, farmaceutică și dietetică.  

Pentru a spori beneficiile înregistrate în domeniul nutriției, congresul încurajează participarea cu lucrări de cercetare care să contribuie la identificarea și soluționarea problemelor nutriționale și la asigurarea unui nivel mai bun de sănătate în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. De asemenea, se acceptă și lucrări științifice din alte regiuni ale lumii. Până la data de 31 mai 2023, se pot depune propuneri de rezumate, de maximum 350 de cuvinte. 

 

Peste 20 de lectori

Agenda Congresului Internațional NutriTerra cuprinde subiecte abordate de peste 20 lectori români și internaționali. Dintre aceștia fac parte: 

•           Prof. dr. Pascal Revault, Franța, IEDES La Sorbonne Paris – coordonator al cursului Evoluția și provocările politicilor de sănătate la locul de muncă în cooperare internațională și realizator al cursului Ecologie, antropologie și sănătate. Director de expertiză și advocacy la Action Against Hunger. 

•           Prof. univ. dr. Erika Cione, Italia, coordonator al Grupului de Acizi Nucleici, Societatea Italiană de Biochimie și Biologie Moleculară (SIB), Departamentul de Farmacie, Sănătate și Științe Nutriționale, Universitatea din Calabria. 

•           Prof. dr. Steven B. Heymsfield, SUA, profesor la Pennington Biomedical Research Center & Louisiana State University System, Tanita (Japonia). Membru al Tanita Medical Advisory Board (Japonia). 

•           Laure Soulez Larivière, Paris, Franța, dietetician-nutriționist, logoped și formator specializat în tulburări de deglutiție, oralitate alimentară, dizabilități și bătrânețe. 

•           Prof. univ. dr. Doina Drăgănescu, decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Coordonator al Programului de Master Academic Avansat în Nutriție și Siguranță Alimentară. 

•           Acad. prof. univ. dr. Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, șef departament Tehnologie Farmaceutică și Biofarmacie din cadrul Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” București. 

•           Conf. univ. dr. Anca Pop, coordonator și cofondator NutriTerra și NutriSciLabs, medic specialist, farmacist, coordonator activități practice ale departamentului Nutriție umană sănătoasă, în cadrul Programului de Master Academic Avansat Nutriție și Siguranța Alimentară -  Facultatea de Farmacie, UMF „Carol Davila” București. 

•           Biol. dr. Tatiana Onisei, șef Serviciu Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București. 

•           Prof. univ. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan”, șeful disciplinei de Geriatrie Gerontologie, UMF „Carol Davila” București. 

•           Prof. univ. dr. Sanda Crețoiu, UMF „Carol Davila” București, doctor în biologie moleculară. Consilier nutrițional și specialist în siguranță alimentară. Consilier nutrigenomică,  Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 

•           Conf. univ. dr. Ovidiu Peneș MD PhD, specialist ATI – specialist Nutritie Clinică. Managementul vârstei (SUA) - Geriatrie si gerontologie - Terapia durerii, director medical Clinica Managementul Vârstei,  ATI -  Spitalul Universitar de Urgență București. Facultatea de Medicină, UMF „Carol Davila” București. 

•           Conf. univ. dr. Carolina Negrei, coordonator Departamentul de Patologie Nutrițională din cadrul Programului de Master Academic Avansat Nutriție și Siguranță Alimentară,  Facultatea de Farmacie, UMF „Carol Davila” București. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe