Newsflash
Știri

CNCAV: Vaccinarea, eficientă împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2

de Dorina Novac - iun. 25 2021
CNCAV: Vaccinarea, eficientă împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2

Vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech și Oxford-AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2, informează CNCAV.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că vaccinul Comirnaty (Pfizer- BioNTech) are 94% eficiență împotriva spitalizării după prima doză și 96% după doza de rapel.

varianta delta

De asemenea, vaccinul Vaxzevria (Oxford-AstraZeneca) are 71% eficiență împotriva spitalizării după prima doză și 92% după doza de rapel.

Citește și: Varianta Delta a coronavirusului, mai transmisibilă decât cea britanică

„Conform studiilor de până acum privind prevenția spitalizării, vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech și Oxford-AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe