Newsflash
Știri

Clinică medicală din București, închisă temporar după ce 6 angajați au fost confirmați cu COVID

de Dorina Novac - sept. 30 2020
Clinică medicală din București, închisă temporar după ce 6 angajați au fost confirmați cu COVID

Activitatea unei clinici private din Bucureşti a fost sistată marţi dimineaţă, după ce, la o testare de rutină, șase asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, activitatea Clinicii Provita Alexandrina din București a fost sistată după ce, la o testare de rutină, șase asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19.

foto clinica

Pentru a-și proteja pacienții și personalul, conducerea clinicii nu a mai deschis centrul, iar toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate.

Echipa activă a centrului a fost testată, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecția la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV.

„Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineață, am solicitat și o firmă specializată, agreată de Direcția de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafață a centrului. Angajații depistați nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultațiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună și sunt izolați la domiciliu. Așteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili pașii următori”, a spus dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

După vizita DSP-ului și după finalizarea anchetei epidemiologice, toți pacienții Clinicii Provita Alexandrina vor fi informați cu privire la măsurile de urmat.

Sursa citată precizează că nu există niciun alt caz de infecție cu noul coronavirus în vreunul dintre celelalte patru centre Provita. Acestea funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe