Newsflash
Știri

Clinica de Neurologie a SUUB, premiată pentru calitatea îngrijirilor pacienților cu AVC

de Florentina Ionescu - nov. 25 2020
Clinica de Neurologie a SUUB, premiată pentru calitatea îngrijirilor pacienților cu AVC

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București au anunțat că Clinica de Neurologie a primit un premiu special pentru calitatea îngrijirilor pacienților cu AVC.

Potrivit unui anunț făcut pe o rețea de socializare, Spitalul Universitar de Urgență a fost premiat cu statutul Platinum de către European Stroke Organisation (ESO) pe baza performanțelor înregistrate în acest an. 

premiu suub

Criteriile îndeplinite pentru acordarea acestui premiu sunt:

  • intervenția rapidă la nivelului camerei de gardă cu un timp mediu de 49 de minute de la sosirea ambulanței până la administrarea trombolizei intravenos pentru pacienții eligibili;
  • rată de peste 15% de pacienți revascularizați din totalul accidentelor vasculare cerebrale ischemice internate;
  • efectuarea în prima oră de la prezentare a investigațiilor imagistice cerebrale la peste 85% dintre pacienți;
  • evaluarea disfagiei;
  • inițierea corectă în conformitate cu ghidurile internaționale a terapiei de prevenție secundară.

Potrivit sursei citate, un punct special îl constituie activitatea de revascularizare prin trombectomie în care SUUB deține cei mai buni parametrii de performanță dintre centrele disponibile în România, având un timp de intervenție de la sosirea pacientului până la începerea procedurii de sub 120 de minute și cel mai mare numar de proceduri efectuate (în 23 noiembrie a fost efectuată cea de-a 100-a trombectomie din anul 2020, spun reprezentanții unității).

„Această activitate este rezultatul unei munci de echipă care începe cu personalul ambulanței și include medici și asistente medicale din clinicile de Medicină de Urgență, de Radiologie Imagistică Medicală, Radiologie Intervențională si bineînțeles Neurologie. Clinica de Neurologie SUUB a elaborat protocolul național de tratament intervențional al AVC ischemic acut și este coordonatoarea tuturor centrelor incluse în acțiunea AVC acute în România, a efectuat sesiuni de instruire pentrucu colectivele de neurologi din țară și împreună cu Clinica de Medicină de Urgență instructaje pentru serviciile de ambulanță. Dedicarea, empatia și efortul constant depus pentru îngrijirea pacienților cu AVC se regăsesc în premiul primit din partea forurilor profesionale europene”, a declarat conf. dr. Cristina Tiu, coordonatorul AP- AVC acut în Spitalul Universitar de Urgență București și președinte al Colectivului AP AVC din cadrul Ministerului Sănătății.

Despre ESO

European Stroke Organisation (ESO) – Organizația Europeană de Accident Vascular Cerebral a inițiat în 2015 un proiect destinat creșterii accesului pacienților cu accidente vasculare cerebrale (AVC) acute în spitale apte să ofere tratamente conform standardelor europene, incluzând pe lângă tratamente de revascularizare farmacologică (tromboliză intravenoasă) și endovasculară, și investigații necesare identificării cauzelor de producere a AVC și inițiere a măsurilor de prevenție secundară.

În cei 5 ani de la începerea proiectului s-a clădit o comunitate globală de centre de AVC care depune eforturi zilnice pentru a acorda o nouă șansă la viață pacienților cu această patologie.

Pentru a putea crește calitatea îngrijirilor pacienților cu AVC a fost necesară implementarea unor registre internaționale, precum registrul RES-Q, se arată pe pagina oficială a SUUB.

Spitalele din țările care fac parte din ESO, printre care și Spitalul Universitar de Urgență București, contribuie cu date la registrul RES-Q. La momentul actual, România are înrolați aproximativ 7.000 de pacienți din cele 26 de spitale participante.

Pe baza performanțelor lor, în raport cu mai multe criterii și măsuri implementate, spitalelelor participante li se acordă premii ESO Angels, din categoriile Gold, Platinum sau Diamond în ordinea crescătoare a performanțelor realizate.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/universitarurgenta/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe