Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centrul de Inovație și e-Health, prezent la întâlnirea Asociației pentru Neurochirurgie Constantin Arseni

de Florentina Ionescu - mai 31 2023
Centrul de Inovație și e-Health, prezent la întâlnirea Asociației pentru Neurochirurgie Constantin Arseni

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost prezent la prima întâlnire anuală a ANCA, în perioada 26-27 mai a.c.

Recent a avut loc ANCA 1st Annual Meeting (prima întâlnire anuală a Asociației pentru Neurochirurgie Constantin Arseni), unde reprezentanții Centrul de Inovație și e-Health (CieH) au avut oportunitatea de a prezenta utilizarea realității virtuale, precum și importanța modelelor printate 3D în domeniul neurochirurgiei. 

La standul CieH, participanții conferinței au avut ocazia să experimenteze tehnologia realității virtuale și să înțeleagă cum poate fi aplicată în neurochirurgie, prin aplicații de neuroanatomie și simulări de operații în realitate virtuală. Echipa CieH din cadrul UMF „Carol Davila” (UMFCD) a prezentat, de asemenea, mulaje 3D dedicate planificării operatorii și practicii manevrelor neurochirurgicale, se arată pe o rețea socială

Aceste inovații tehnologice reprezintă oportunități valoroase pentru specialiștii din domeniul neurochirurgiei, facilitând o mai bună înțelegere a anatomiei complexe și dezvoltând abilitățile necesare într-un mediu virtual sigur. 

Sursa foto: Facebook Centrul de Inovație si e-Health

„Prin utilizarea realității virtuale și a mulajelor 3D, putem îmbunătăți rezultatele procedurilor neurochirurgicale și putem oferi pacienților un tratament mai precis și mai eficient”, precizează reprezentanții Centrului de Inovație și e-Health al UMFCD. 

În concluzie, echipa de la CieH subliniază că își propune să continue colaborarea cu Asociația pentru Neurochirurgie Constantin Arseni în vederea integrării noilor tehnologii în practica medicală, contribuind astfel la avansarea domeniului neurochirurgical. 

„Felicitări echipei organizatorice pentru eforturile depuse și mulțumim participanților ANCA Meeting pentru interesul acordat progreselor tehnologice din cadrul CIeH!”

Video cu una dintre soluțiile prezentate de CieH: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe