Newsflash
ACTUALITATE Știri

Cele mai multe catastrofe climatice au avut loc în Asia

de Magdalena Tănăsescu - apr. 24 2024
Cele mai multe catastrofe climatice au avut loc în Asia

Pe parcursul anului trecut, Asia a fost „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de condiţiile meteorologice, inundaţiile şi furtunile provocând cele mai multe victime şi cele mai mari pierderi economice.

Potrivit unui raport al ONU, anul 2023 a fost anul cel mai cald înregistrat până acum în lume. Asia se încălzeşte mai rapid decât media mondială, iar valurile de căldură tot mai dese contribuie la topirea gheţarilor, mai ales în Himalaya. Acest lucru ameninţă securitatea hidrică a regiunii.


Schimbarea climatică a exacerbat frecvenţa şi gravitatea evenimentelor de acest tip, cu un profund impact asupra societăţilor, economiilor şi, mai important, asupra vieţilor omeneşti şi asupra mediului în care trăim”, a subliniat într-un comunicat Celeste Saulo, directoarea Organizaţiei mondiale de meteorologie (OMM), citată de Agerpres

Raportul privind starea climei în Asia în 2023 subliniază accelerarea ritmului principalilor indicatori ai schimbării climatice, cum sunt temperatura de suprafaţă, retragerea gheţarilor şi creşterea nivelului mării, avertizând că acestea vor avea grave repercusiuni asupra societăţilor, economiilor şi ecosistemelor din regiune.

Anul trecut, temperatura media anuală înregistrată aproape de suprafaţa pământului în Asia a fost a doua cea mai ridicată înregistrată până acum, cu 0,91 grade Celsius mai mare decât media perioadei 1991-2020 şi cu 1,87 grade Celsius peste media perioadei 1961-1990.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe