Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Ceas inteligent pentru detectarea FiA

de Florentina Ionescu - iun. 9 2023
Ceas inteligent pentru detectarea FiA

Aplicaţia de monitorizare a sănătăţii pusă la punct de Samsung Electronics a primit clearance din partea FDA pentru funcţia sa de notificare a utilizatorului cu privire la ritmul cardiac neregulat.


În combinaţie cu funcţia de EKG (disponibilă la cerere), existentă în aplicaţia ceasurilor inteligente de la Samsung, această nouă caracteristică monitorizează proactiv ritmul cardiac care ar sugera o posibilă fibrilaţie atrială (FiA). Toate aceste monitorizări funcţionează direct, de la încheietura mâinii utilizatorului, cu ajutorul 
ceasului inteligent Samsung  Galaxy Watch.

Odată activată, funcţia verifică în background dacă persoana care poartă ceasul are ritm cardiac neregulat. Dacă ceasul înregistrează un anumit număr de măsurători neregulate consecutive, Galaxy Watch îl avertizează pe utilizator cu privire la o potenţială activitate de tip fibrilaţie atrială. Următorul pas este ca persoana să efectueze o electrocardiogramă folosindu-și ceasul inteligent, pentru o  măsurătoare și mai precisă a activităţii inimii.

Samsung Bio­Active controlează trei senzori de sănătate: cel de analiză a impedanţei bioelectrice, senzorul electric al inimii (ECG) și cel optic de ritm cardiac.
 


Notă autor:

Sursă articol: https://www.massdevice.com/fda-clears-samsung-galaxy-watch-afib-detection/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe