Newsflash
Știri

Ce se întâmplă cu activitatea cabinetelor stomatologice după 15 mai

de Florentina Ionescu - mai 6 2020
Ce se întâmplă cu activitatea cabinetelor stomatologice după 15 mai

Președintele CMSR a transmis recent un mesaj extrem de important pentru medicii stomatologi, referitor la măsurile care se vor implementa după ridicarea stării de urgență în țara noastră.

dentist

Prof. dr. Ecaterina Ionescu, președintele Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a transmis următorul mesaj, pe care îl redăm integral:

„S-au făcut tot felul de speculații în spațiul public cu privire la ce ar trebui să se întâmple cu activitatea cabinetelor stomatologice după data de 15 mai, atunci când ieșim din starea de urgență. În medicină nu putem funcționa pe bază de speculații sau să ne guvernăm activitatea după două-trei idei exprimate în mod arbitrar, de diverse persoane, în diverse momente. Medicii stomatologi au nevoie de o decizie asumată, de un plan de măsuri oficial care să fie adoptat la nivel de țară și pe care să îl respectăm cu toții. Însă, având în vedere că până în prezent autoritățile statului nu au adoptat dispoziții exprese care să reglementeze desfășurarea activităților de asistență stomatologică nici pe perioada stării de urgență și nici pentru perioada următoare încetării acesteia, Colegiul Medicilor Stomatologi din România propune acest set de recomandări pentru momentul reluării activității în cabinetele stomatologice. Am considerat că sunt necesare aceste măsuri pentru a ne asigura că activitatea cabinetelor stomatologice va fi în condiții de siguranță atât pentru profesioniști cât și pentru pacienți.

Recomandările s-au structurat pe baza informațiilor științifice existente până în acest moment, precum și pe baza propunerilor oferite de grupurile de lucru constituite la nivelul colegiilor teritoriale și a celor venite de la mulți dintre membrii Colegiului.

Sper ca fiecare cabinet stomatologic să își găsească forțele necesare pentru a-și relua activitatea. Am convingerea că așa cum au gestionat exemplar situațiile dificile, cele de acum dar nu numai, toți medicii stomatologi vor trata cu maximă responsabilitate situația existentă în ceea ce va însemna revenirea la normal. Medicii stomatologi nu s-au schimbat, sunt aceeași foarte buni profesioniști și dedicați profesiei.

Îi îndemn pe pacienți să aibă încredere în profesionalismul și devotamentul medicilor stomatologi, așa cum au avut și până acum.”

Măsurile la care se referă președintele CMSR sunt prezentate în galeria foto de mai jos:


Galerie imagini (10)


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe