Newsflash
ACTUALITATE Știri

Caravana SMURD „Fii pregătit”, prezentă în perioada 1- 4 septembrie în județul Alba

de Magdalena Tănăsescu - sept. 1 2023
Caravana SMURD „Fii pregătit”, prezentă în perioada 1- 4 septembrie în județul Alba

Timp de 4 zile, în perioada 1-4 septembrie a.c., între orele 10.00 - 18.00, Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns la Situații de Urgență vor fi prezente în județul Alba.

Potrivit unei postări pe Facebook, activitățile pregătite de organizatori se vor desfășura astfel: vineri, 1 septembrie - în centrul comunei Ighiu, lângă primărie; sâmbăta, 2 septembrie - lângă baza sportivă din comuna Stremț; duminică, 3 septembrie - în centrul orașului Teiuș, lângă Liceul Teoretic; luni, 4 septembrie - lângă Căminul cultural Rădești.

 

„Activitatea este adresata atât părinţilor cât și copiilor, care vor putea lua parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥. Tehnici și manevre de prim ajutor vor fi prezentate de către paramedicii SMURD aflați la Caravană, folosind manechine de resuscitare”, se menționează în postare.

 

La rândul său, Centrul Mobil este dotat și prevăzut cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, inteligente, ce simulează situații de urgență diverse, îndeosebi 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur. În acest mod se oferă participanților mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor și tehnologii de recunoaștere a pericolelor, dar și a efectelor ce pot rezulta din acestea. 

 

„O persoană instruită va ști cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, dar și comunitatea de pericole. Totodată, consideram deosebit de importantă educarea tinerilor în domeniul acordării primului ajutor medical”, se precizează în postare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe