Newsflash
Știri

Caravana de Bine, Crucea Roșie Română: peste 800 de consultații gratuite în două luni

de L. Budin - mar. 30 2023
Caravana de Bine, Crucea Roșie Română: peste 800 de consultații gratuite în două luni

Proiectul dorește să ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigații medicale pentru depistarea unor afecțiuni care, netratate, pun viața în pericol.

În primele două luni ale anului, voluntarii Crucii Roșii, împreună cu Flanco, au desfășurat două vizite ale Caravanei de Bine: în comuna Beciu din județul Teleorman (ianuarie) și în comuna Chiliile din județul Buzău (februarie). În total, 250 de pacienți au efectuat 865 de consultații gratuite în cele două localități, se arată într-un comunicat. 

Caravana de Bine_Buzau_2023 (3)

Pacienții au avut acces la mai multe specialități medicale: medicină internă și ecografie (140 consultații), diabetologie și boli de nutriție (142 consultații), măsurarea parametrilor vitali (250 consultații), medicină generală (78 consultații), oftalmologie (188 consultații), cardiologie (46 consultații), pediatrie (21 consultații). La finalul examinărilor, oamenii au primit scrisori medicale și recomandări terapeutice.

 Pentru anul 2023, ne-am propus să susținem vizita Caravanei în cel puțin o localitate defavorizată, în fiecare lună. După o analiză atentă a comunităților, centrele județele ale Crucii Roșii propun localitățile care ar beneficia cel mai mult de pe urma unei vizite a Caravanei de Bine. Ulterior, alegerea o facem împreună cu Crucea Roșie, obiectivul fiind acela de a ajunge în zonele cele mai fragile, cu o populație vulnerabilă, neglijată, fără acces la servicii medicale – nu doar în ceea ce privește proximitatea, cât mai ales din punct de vedere financiar. Doar în ultimele două localități, consultațiile efectuate ar fi ajuns la o valoare totală de aproximativ 260.000 de lei, o sumă foarte mare pentru o comunitate cu mijloace financiare precare și un nivel de trai scăzut”, a declarat Ovidiu Nicușan, director de marketing Flanco Retail.

În luna următoare, Caravana de Bine va ajunge în două noi localități: comuna Mărașu din Insula Mare a Brăilei și satul Maltezi din județul Ialomița.

Flanco își încurajează clienții să doneze pentru a susține Caravana de Bine, fie direct în magazine la casa de marcat, fie online, urmând link-ul disponibil pe website-ul retailerului. Donația poate fi recurentă sau singulară.

caravana de bine, crucea rosie romana, consultatii gratuite, persoane din rural

O fundație lansează Ghidul de însoțire a copilului în experiențe medicale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe