Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie pentru construcția unei noi clinici de Psihiatrie pediatrică, la Spitalul „Obregia”

de Florentina Ionescu - oct. 15 2024
Campanie pentru construcția unei noi clinici de Psihiatrie pediatrică, la Spitalul „Obregia”

Fundația Filantropică Metropolis și ASSMB au lansat joi, 10 octombrie, de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, campania pentru construcția unei noi Clinici de Psihiatrie Pediatrică la Spitalul Obregia.

Acest spital este una din cele 19 unități sanitare administrate de Primăria Muncipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). 

Evenimentul oficial de prezentare a proiectului a avut loc miercurea trecută, în prezența premierului Marcel Ciolacu, a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, a conducerii ASSMB și a managerilor celor 19 spitale administrate de Municipalitate, precum și în prezența unui număr mare de oficialități, oameni de afaceri și reprezentanți mass-media, se arată pe pagina de Facebook a ASSMB. 

Protocol de colaborare cu Fundația Metropolis 

Noua Clinică de Psihiatrie Pediatrică va avea 3.000 mp (subsol, parter și trei etaje), și va fi realizată în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Fundaţia Filantropică Metropolis. 

Clădirea va dispune de spații adaptate pentru nevoile tinerilor pacienți, saloane sigure și luminoase cu unul-două paturi, baie proprie și spațiu pentru însoțitori. Vor exista zone speciale pentru terapie individuală și de grup, plus spații de socializare realizate după un concept unic la nivel național. Pentru pacienții afectați de dependența de substanțe psihoactive vor exista spații dedicate, securizate.

Clădirea actualei secții care funcționează în cadrul spitalului, și în care sunt tratați anual peste 5.000 de copii și adolescenți, a fost construită cu 100 de ani în urmă și nu mai corespunde cerințelor moderne de îngrijire și tratament. 

„Bolile invizibile” au impact asupra copiilor 

Bolile invizibile, așa cum mai sunt cunoscute tulburările psihice, pot avea un impact profund asupra dezvoltării copiilor. Anxietatea, depresia, tulburările de alimentație sau de comportament, sunt provocări cotidiene care nu trebuie subestimate și care pot periclita performanțele școlare, relațiile sociale și chiar sănătatea fizică a celor mici.

În prezent, tot mai mulți copii și tineri au nevoie urgentă de îngrijire specializată, în condițiile în care izolarea socială, stigmatizarea, și expunerea cotidiană la riscuri multiple pot afecta semnificativ sănătatea mintală, mai ales la o vârstă fragedă.

„Acest proiect este un strigăt de ajutor și un apel la acțiune pentru fiecare dintre noi. ASSMB a susținut de la început, cu mult entuziasm, inițiativa Fundației Metropolis, pentru că nevoile în domeniul sănătății mintale sunt foarte mari și cresc de la an la an. Noua clinică va asigura condiții de nivel european și va permite îngrijirea micilor pacienți la cele mai înalte standarde. Am convingerea că numai acționând împreună vom reuși să construim o societate mai incluzivă și să schimbăm percepțiile și atitudinile față de sănătatea mintală”, a declarat Iustinian Roșca, director general ASSMB.

Reamintim că printr-un protocol semnat între ASSMB și Fundația Metropolis s-a demarat construcția unei noi clinici de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”. Acesta este un proiect esențial pentru sănătatea mintală a tinerilor din România. 

Video campanie, mai jos:  


Notă autor:

FOTO: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/depressed-teenager-kid-girl-taking-hand-2342909017

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe