Newsflash
Știri

Campanie națională de informare și de conștientizare privind AVC

de Dorina Novac - ian. 30 2020
Campanie națională de informare și de conștientizare privind AVC

În România a fost lansată o campanie națională de prevenție și educație privind Accidentul Vascular Cerebral (AVC). În țara noastră, rata de mortalitate prin AVC atinge 21,64%, iar la nivel național, este a doua cauză de deces după bolile cardiovasculare.

Desfășurată pe parcursul unui an, inițiativa lansată de Amarisia Social Lobby and Advocacy și de Creative Education debutează cu o analiză a gradului de cunoaștere privind această afecțiune și are scopul de a umple golurile informaționale.

Ulterior, campania va avea o etapă de educație a populației și una de încurajare a populației să acționeze, au explicat organizatorii inițiativei pentru „Viața Medicală”.

„România înregistrează anual aproximativ 60.000 de cazuri de AVC, dintre care 8.200 sfârșesc prin decese. Prevenirea factorilor de risc vascular poate reduce cu 80% producerea unui AVC. Există tratamente de prevenție a AVC, prin care se poate reduce riscul la trei sferturi din pacienții diagnosticați și tratați”, a declarat prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, președintele Societății de Neurologie din România.

Această rată încurajatoare de reducere a riscului de apariție al afecțiunii justifică nevoia unei campanii de conștientizare a riscului provocat de această afecțiune necruțătoare, de informare asupra cunoașterii semnelor și cauzelor de incidență și de motivare a prevenției în rândul publicului larg.

Macheta3 Aleg sa previn

În România, rata de mortalitate prin AVC atinge 21,64%, iar la nivel național, este a doua cauză de deces după bolile cardiovasculare. La nivel global, la fiecare cinci secunde, o persoană moare din cauza Accidentului Vascular Cerebral.


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe