Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Campania „Nu tremur la cutremur” va fi reluată pe 30 de posturi de televiziune

de L. Budin - feb. 15 2023
Campania „Nu tremur la cutremur” va fi reluată pe 30 de posturi de televiziune

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că începând de luni campania „Nu tremur la cutremur” va fi reluată pe 30 de posturi de televiziune.

Raed Arafat a menţionat că în ultimii ani s-au desfăşurat mai multe campanii de informare a populaţiei, cea mai cunoscută fiind „Nu tremur la cutremur”. Raed Arafat a declarat că această campanie va fi derulată „pe o perioadă mai lungă” şi va transmite informaţii despre modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul unui seism, informează Agerpres.

tremur_cutremur
Sursă foto: nutremurlacutremur.ro

 

Au fost şi alte campanii locale, zonale, desfăşurate prin caravanele de pregătire a Departamentului şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La asta s-a adăugat, pe partea de pregătire a populaţiei, partea de platformă «Fii pregătit», unde urmează să venim cu propunerea pe care am discutat-o prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, prin care accesul la această platformă să fie asigurat pe fiecare site public al unei instituţii centrale sau judeţene sau locale, astfel încât populaţia să vadă butonul şi să poată să acceseze platforma «Fii pregătit», care are toate ghidurile pentru populaţie despre ce să facă înainte, în timpul şi după - în situaţii de risc, precum cutremur, inundaţii”, a spus el.

Secretarul de stat a mai precizat că a fost reactualizată aplicaţia DSU, relansată în urmă cu aproximativ 20 de zile. Oamenii au început să o descarce, având astfel la dispoziţie informaţii despre cum trebuie să se pregătească şi cum să acţioneze în cazul unui seism.

În ultimii ani s-au organizat mai multe exerciţii pentru pregătirea instituţiilor, dintre care cel mai important a fost cel din 2018, desfăşurat pe parcursul a cinci zile. În baza acestuia a fost modificată legislaţia, fiind simplificat modul de luare a deciziilor, a mai spus șeful DSU.

Urmează să organizăm un exerciţiu în următoarea perioadă, care să testeze concepţia din nou, pe teren, şi să vedem dacă mai este ceva de actualizat”, a spus el.

În perioada 2015 - 2023 se accesează o sumă de aproape un miliard de euro, din fonduri europene, pentru dotări în sectorul aviatic, terestru şi maritim.

Anul acesta se mai primesc dotări care au fost comandate în cursul anilor trecuţi (...). Ele includ şi aspecte de intervenţie, şi pe partea de căutare-salvare, şi pe partea medicală de urgenţă, şi pe partea de stingere a incendiilor, şi pe partea de inundaţii”, a spus secretarul de stat.

Arafat a menţionat că au fost accesate fonduri prin programul rescEU pentru un spital de nivel doi, care va fi realizat pe parcursul următorilor doi ani.

Pe noile fonduri europene am depus deja fişele pentru proiectele noastre. De data asta mergem pe concepte de lucru de creştere a capacităţii de intervenţie şi apropiere de populaţie. Există prevăzute partea de stocare şi partea de unităţi de intervenţie în zonele rurale. Aşteptăm să putem să intrăm în partea de realizare a investiţiilor. Plus centrele de pregătire specializate în diferite domenii, care urmează să fie înfiinţate prin proiectele fondurilor europene”, a mai spus el.

Cutremur în Turcia: România răspunde cererii de ajutor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe