Pentru creșterea accesului populației la servicii de depistare precoce a cancerului de col uterin și cancer mamar, asistenţa medicală ambulatorie de specialitate va putea fi acordată și prin cabinete mobile.
Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), este vorba de unități medicale mobile, caravane medicale și cabinete medicale mobile, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate.
„În aplicarea Planului național de prevenire și combatere a cancerului, persoanele asigurate cu suspiciune de afecțiune oncologică care nu sunt transportabile cu mijloace de transport convenționale vor putea beneficia de transport sanitar neasistat dus-întors la ambulatoriul de specialitate clinic sau paraclinic pentru servicii necesare în vederea diagnosticării”, se menționează în comunicatul citat.
„Prin aceste măsuri inițiate de CNAS și Ministerul Sănătății venim în întâmpinarea unor nevoi reale ale pacienților”, a precizat Valeria Herdea, președintele CNAS.
Pentru transpunerea în practică a noilor prevederi, în următoarea perioadă vor fi efectuate și modificările corespunzătoare în Normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe